Cum se face un casting pentru New York Fashion Week

In fiecare an, sute de modele cu experienta sau incepatoare, aspirante la o sansa, se strang la New York pentru a participa la castinguri pentru Saptamana Modei de la New York (denumirea oficiala a evenimentului este Mercedes Benz Fashion Week).

Zilele premergatoare defilarilor de moda sunt agitate, aglomerate dar si pline de nerabdare, iar manechinele alearga dintr-o parte in alta a orasului, participa la cel putin 10 castinguri pe zi, sperand sa fie alese pentru podium si pentru colectia unui designer de renume.


Multe dintre modele se imprietenesc intre ele, in timp ce asteapta sa fie evaluate de directorii de casting. Unele descopera ca provin din acelasi oras sau din aceeasi tara, altele intra in vorba, discutand despre interese comune: facultatea, moda, calatoriile…


Desi toate manechinele trebuie sa demonstreze ca pot merge cu gratie si forta pe tocuri foarte inalte, intre castinguri fetele nu poarta astfel de incaltaminte. Tenisi comozi, balerini sau sandale fara toc sunt de rezerva in geanta. Incaltamintea comoda este necesara pentru ca fetele sa poata rezista in picioare, pana la sfarsitul zilei, cand se finalizeaza castingurile.


Cat timp asteapta, manechinele isi verifica telefoanele si mesajele, asteptand informatii despre urmatorul casting din partea agentiei.

Barbara Palvin, o tanara unguroaica de doar 16 ani, este fotografiata. Ca orice manechin profesionist, a venit la casting purtand o tinuta foarte simpla si nemachiata, astfel incat directorul de casting sa ii poata vedea frumusetea naturala.


Fotografiile Polaroid ale modelelor sunt puse impreuna cu notitele echipei de casting. Aceste informatii vor fi folosite in urmatoarele 6 luni, pentru momentele in care echipa de casting cauta fete noi.


Toate modelele trebuie sa simuleze o defilare pe podium. New Yorkul este recunoscut pentru mersul grabit, apasat al manechinelor, pe cand prezentarile de la Paris prefera un mers la fluid, mai lent si mai senzual.


Chiar si intr-o camera plina de tinere splendide, anumite modele ies in evidenta. In limbajul de specialitate, prezenta lor are cateva calitati care le asigura succesul: inaltime, simetria trasaturilor, incredere in sine, un mers frumos, un ten impecabil, par curat si frumos, un corp bine proportionat.

O data castingul terminat, modelele se grabesc sa ajung la urmatorul programat. Multe dintre fete au agenda incarcata cu peste 10 castinguri intr-o zi, dar nu se plang de oboseala. Alergatura catorva zile este compensata de bucuria de a prezenta in timpul Saptamanii Modei de la New York.

Similar Posts:

    None Found

Leave a Reply