Reclama L Oreal cu Julia Roberts Interzisa!  De ce? Prea mult Photoshop !

Scandal în Marea Britanie, după ce două reclame ale companiei de cosmetice L’Oreal au fost retrase de pe piaţă, pe motiv că fotografiile erau prelucrate prea mult. În reclame apar doua dintre cele mai frumoase femei din lume : Julia Roberts si fotomodelul  Christy  Turlington

Chiar şi aşa, imaginile au stârnit un adevărat scandal deoarece criticii spun că pozele au fost prelucrate în Photoshop în mod exagerat şi induc cumpărătorii în eroare.
“Cred că acest fenomen este mult mai răspândit şi cred că atât agenţiile de publicitate cât şi cei însărcinaţi cu partea editorială, ar trebui să se gândească mai bine. Nu spun că n-ar trebui să prelucreze imaginile deloc, dar întrebarea e cât de departe poţi să mergi?”, a declarat Jo Swinson, membră a Parlamentului Britanic.

Într-un comunicat de presă, comapania  L’Oreal s-a arătat dezamăgită de decizia autorităţilor britanice şi spune că reclamele nu sunt deloc nerealiste ci redau întocmai efectele produselor pe care le promovează.

Oare? Voi ce parere aveti?

Cineva ne-a reprosat intr-un comentariu pe blog ca  prelucram prea mult pozele de book ale fetelor noastre si ca vrem sa le transformam pe toate in niste ” robotei identici”.  Alte fete se plang ca nu le prelucram suficient pozele de book realizate in studioul foto.  CUM OARE SA IMPACAM PE TOATA LUMEA?

CARE ESTE OARE LIMITA? CAT DE MULT ESTE PREA MULT ?

ESTE EVIDENTA CA RETUSAREA ESTE OBLIGATORIE PT CA ACESTEA  SUNT STANDARDELE IMPUSE DE INDUSTRIA MODEI SI A FRUMUSETII, DAR OARE MAI MARII DIN ACEST DOMENIU N-AR TREBUI SA  SCHIMBE DIRECTIA? SA PROMOVEZE  FEMEI “PUTIN MAI NORMALE” , MAI ” REALE”, NU SA NE STABILEASCA NISTE STANDARDE IMPOSIBIL DE ATINS  ?!

Asteptam astfel de campanii.

Numarul din iunie al  editiei italiene Vogue , promoveaza “Belle Vere”, adica  frumuseti normale, intr o campanie impotriva anorexiei in moda,  iar cele trei modele : Tara Lynn, Candice Huffine and Robyn Lawley au aratat tuturor ca si femeile voluptoase, cu forme sunt sexy, bune de admirat  si cu siguranta  ”mai reale” !

“Femeile voluptoase s-au intors, in toata splendoarea lor. Exuberanta unui corp cu forme definite este mult mai atragatoare si sexy”, a spus Franca Sozzani.

 

 


 

surese : realitatea.net

vogue.it

racked.com

 

Similar Posts:

    None Found

Leave a Reply