Cum ma prezint la un casting?

Ce lucruri conteaza, cum te „califici”? Mai jos iti voi prezenta cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand te prezinti la un casting!

Prezentarea – se vorbeste tare, clar, increzator astfel incat sa te faci inteleasa de client: prenume urmat de nume, experienta reprezentativa in domeniu precizand doar jobul si clientul final, se prezinta intotdeauna doar numele agentiei care te-a chemat la casting (Agentia On Vogue), NICIODATA numele unei alte agentii cu care ai lucrat in trecut (hostess, modelling, sampling, sedinte foto)

Nu se mormaie ceva ce numai tu intelegi, clientul vrea sa vada atitudine!

Atitudine potrivita: prietenoasa, amabila, comunicativa – Trebuie sa fii energica, zambitoare si pregatita cu raspunsurile la intrebarile pe care ti le adreseaza clientul (in cele mai multe cazuri vor fi intrebari legate de experienta ta pe job-uri asemanatoare)

Atitudini gresite: inexpresivitate, indiferenta, aroganta

Daca nu transmiti “energie pozitiva”, un zambet, degeaba arati bine! Trebuie sa te faci placuta! Sa iti pui in valoare calitatile. In cele cateva secunde sau maxim un minut pe care le ai la dispozitie, trebuie sa arati ca esti cea mai buna si ca meriti sa fii aleasa!

Reguli pe care trebuie sa le studiezi si sa le respecti:

Imagine:

Trebuie sa te bazezi pe un look natural si ingrijit:

*par de culoare cat mai naturala, proaspat spalat neaparat

*FARA pierceing-uri pe fata, fara bijuterii (cercei mari, inele pe toate degetele etc), ai putea sa iti pui un simplu ceas sau o singura bijuterie de bun gust

*manichiura ingrijita, fara culori tipatoare, fara unghii false foarte lungi, “pictate” in culori si cu modele extravagante. Sunt mai dragute ungiile naturale sau ingrijite, decat oja sarita sau curcubeul pe unghii!!!

*Make-up – evita sa te machiezi cu negru! Creionul sau tusul aplicate in mod gresit tind sa iti incarce privirea, sa o incercaneze, o sa pari obosita! Incearca sa abordezi un machiaj care te avantajeaza, luminos, natural

*Vestimentatia – in functie de jobul pentru care are loc castingul:

1.Model: pantofi cu toc, colanti sau fusta scurta (trebuie sa se observe forma picioarelor), t-shirt alb mulat simplu, fara imprimeuri colorate, fara pietre pretioase aplicate , trebuie sa mergi pe simplitate, tinuta ta trebuie sa fie compusa doar din alb si negru

2.Hostess: se tine cont de recomandarile primite de la agentie atunci cand se face programarea la casting

a)tinuta business – - vezi Ai interviu? Amir Dobos te imbraca!

b)atragatoare / provocatoare – in functie de jobul pentru care se tine castingul, vor exista indicatii precizate de catre agentie, pe care trebuie sa le respecti.

De regula te poti schimba la agentie sau la locatia castingului – intreaba agentia inainte daca ai unde sa te schimbi la locul unde se tine castingul.

Nu sunt acceptate excesele, fie ca este vorba de par, make-up, unghii, bijuterii, vestimentatie! Nu uita ca simplu inseamna bun gust si iti evidentiaza frumusetea! Nu trebuie sa fii impopotonata, impopotonata nu inseamna frumoasa!

Similar Posts:

    None Found

2 Responses to “Cum ma prezint la un casting?”

  1. sunt de acord eu sunt designer asa trebuie sa fi cat mai natural la un casting oookkk!!!

  2. prietena mea oana nu intelege ca asa trebuie sa te imbraci

Leave a Reply